top of page

Kreative metoder

Dialogen er fundamentet i all veiledning, og er det vi gjør mest av. Men for at dialogen skal gi økte muligheter for nye perspektiv, nye tanker og nye erkjennelser har jeg god erfaring med å bruke ulike kreative metoder. Kreativitet betyr å gjøre noe på en annen måte enn slik vi pleier å gjøre.

 

Ofte har våre veisøkere snakket både med seg selv og andre om problemstillingene sine før vi møter dem i veiledning. Det kan derfor være veldig bra å kombinere dialogen med ulike kreative metoder.  

I veiledning er alltid metoden middelet, og må aldri bli målet i seg selv. Det er derfor nyttig at vi som veiledere har en velutstyrt verktøykasse, slik at vi alltid kan finne den metoden som passer best til de ulike veisøkerne og problemstillingene. 

I Prosessakademiet tilbyr vi jevnlig kurs i ulike kreative metoder, her får du både kunnskap om og erfaring i metoden. Kursene kan også bestilles direkte til deg eller din arbeidsplass. 

Vi tilbyr blant annet kurs i

Kurskalender

Sjekk ut vår kurskalender for å finne et kurs som kan passe for deg.  Husk at alle våre kurs kan bestilles som privatundervisning eller direkte til din arbeidsplass som en del av deres kompetanseheving.

kalender

Lyst på litt inspirasjon med en gang?

Prøv ut en av disse metodene for egenrefleksjon eller ta en titt her for tilgang til flere øvelser

PODKAST

Bruk podkasten Du og jeg og vi to - til å reflektere rundt ulike verdier, begrep, følelser og personlig kompetanse

pod.jpeg

Følelser på

post-its

Har du vært i en situasjon som har vekket sterke følelser i deg? Sorter følelsene og bli klokere gjennom post-it lapper og refleksjon

IMG_2507.JPG
bottom of page